zondag, 24 oktober 2021
We made you proud
Geschreven door Eefje Verhelst    zondag, 04 mei 2008 13:31   

 

Zaterdagochtend half 9.... bijna niemand op straat, een zon die al zit te piepen en het ritje naar Olen.


 

Vol spanning voor het tornooi en het beluisteren van autoverhalen, reden we voorbij de beker van Olen en nog geen 5 minuutjes later waren we op de bestemming. Buiten op beton stonden allerlei volleybalnetten gespannen.  Ai BETON..zouden we daarop moeten spelen? En buiten, met die zon die al meer deed dan gewoon maar piepen...

Nadat Christophe en Gerd ons inschreven, konden we ons gaan omkleden en zetten we ons op een terrasje in het zonnetje dat we toen nog graag zagen. Rond 10u00 begonnen we ons op te waren en een kwartiertje later  was het tijd voor ons eerste matchke.
De eerste set konden we eenvoudig winnen, maar tijdens de tweede set was het wat moeilijker. Die konden we niet uitspelen en het bleef voor die set gelijkspel.

Toch een eerste overwinning, dat moest gevierd worden met een glaasje! Iedereen was nog braaf (het was uiteraard nog vroeg) en dus dronken we een lekker frisdrankje in het zonnetje. Christophe begon het toch al wat warm te krijgen op zijn net geschoren hoofdje en besloot even de rommelmarkt rond te trekken voor een hoedje. Maar hij kwam terug van een kale reis. Ondertussen waren enkelen aan het jureren.

De tweede match. Die verliep heel vlotjes. Hoewel er niet kon gedoken worden vanwege het beton, werden ballen mooi gered knappe recepties, redelijk goede opslagen (Ah ja, want enkel de opslagen leverden punten op!). We wonnen, maar zagen dat er iets niet zo goed zat.

Tijdens de volgende pauze (met deze keer ook al frisse pintjes) veranderden Bert en Gerd de opstelling. Tijdens de derde match zagen we dan ook dat het goed was!

En dan kwam het...de ploeg waarvoor we vreesden. We hadden hen al aan het werk gezien en zagen dat ze goed waren. Heel goed! Niet te doen goed. We streden werkelijk hard, maar ze waren te sterk. Ze konden bijna alles opvangen, maakten weinig fouten, passeerden vlot en sierlijk naar elkaar en zagen als de besten de gaatjes waar ze konden scoren. Hoewel we deze match verloren, vonden we dit de leukste en meest leerrijke match! Een ware tegenstander, waarmee je met opgeheven hoofd van kan weggaan, ook al had je dan verloren.

Als troost wonnen we net een meter consumpties, die goed naar binnen gingen. Bert en Christophe, Tim en Catherine waagden zich aan het bierstapelen en uierhangen. B&C zelfs tweemaal om hun score te verhogen. Bij T&C lag die al hoog van de eerste keer! 20 bakken stapelen en Tim die 1'06'' kon blijven hangen. Niet simpel aan zo'n ijzeren staven. Bert kon dit getuigen, die vrij snel al naar beneden gleed. Twas fijn om te zien en blijkbaar toch ook verslavend!

Als laatste opwarming wilde Catherine de smash nog eens oefenen. Koen zou trots op ons zijn, want we vlogen allemaal goed in de lucht! Knap om te zien, harde smashen, zoals het hoort bij Antwerp smash. SPijtig dat we dit tijdens het spel vaak vergeten!

Onze laatste match, na al vele pintjes en mazoutjes bij enkelen, en de brandende zon die rode armpjes en hoofdjes had gegeven aan verscheidene spelers, konden we gemakkelijk winnen. Soms waren er enkele schone rally's (of was dat nu in een vorige match.... tis zo moeilijk te onthouden) en werden we af en toe tijdens zo'n rally gestopt doordat er een tweede bal in het spel kwam. Maar we waren dus nu 100% zeker van onze tweede plaats.

Blij gingen we nog maar eens drinken, maar nu moesten we te lang wachten op de prijsuitreiking! Dan maar voorstellen aan onze zware tegenstander of ze nog een vriendenmatchke wilden spelen!
Fijn, maar toch merkte je dat beide ploegen moe begonnen te worden en de afwerking werd steeds minder goed verzorgd.

En dan kwam het ...de prijsuitreiking..idd we waren tweede! Knappe prestatie, al zeg ik het zelf! Want ik vind dat we allemaal ferm gespeeld hebben!!

 Twas fijn om erbij te zijn! Houd alles goed in het oog, want er zijn vele nieuwe tornooien op komst....kers op de taart laatste za van juni! Vollebal@night in de bladlights! Moet echt de moeite zijn! Snikkiesnik ik kan er zelf niet bijzijn omdat ik dan al in Italië zit...maar be there zouk zo zeggen!

Commentaar (0)
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
Laatst aangepast ( zondag, 04 mei 2008 14:04 )